Gepubliceerd op 2 maart 2021
De carimañola’s zijn een typische snack uit de Colombiaanse Caribische regio. Deze keer gaan we ze maken van kaas of vlees volgens jouw voorkeur.
We hebben de volgende ingrediënten nodig:
Voor de kaas heb je nodig: 1 kopje mozarella in blokjes gesneden
Om ze van vlees te maken:
Procedure:
1. Doe de cassava, het zout en voldoende water om ze volledig te bedekken in een grote pan en laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
2. Giet de cassava af en pureer deze met behulp van een stamper.
3. Gebruik voor het bereiden van de vleesvulling een grote koekenpan, verhit olie op middelhoog vuur, voeg de ui en rode paprika toe en kook 4 minuten. Voeg de knoflook, ui, komijn, zout en peper naar smaak toe en kook 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg het vlees toe en kook ongeveer 8 minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en kook nog 3 minuten.
4. Verdeel het yucamengsel in 10 ballen en maak met je vingers een gat in het midden van elke bal.
5. Plaats een eetlepel vlees of kaas en sluit het zodat het een ovale vorm krijgt.
6. Verhit de olie in een granaatappelpot tot 350ºF en voeg de carimañola’s toe aan de hete olie en laat 2 tot 3 minuten wrijven.
7. Genieten!